I. Scopul şi sarcinile:
- popularizarea şahului în raioanele Republicii Moldova.

II. Perioada şi locul desfăşurării competiţiilor
Turneul Național la șah între echipele asociațiilor raionale va avea loc în incinta Clubului de șah și joc de dame (mun. Chişinău, str. Șciusev, 111) în perioada 25-26 noiembrie 2017.
Adunarea tehnică şi tragerea la sorţi vor avea loc în data de 25 noiembrie la orele 12.00. Începutul primei runde – ora 13.00.

III. Condiţiile de participare
Se invită cîte o echipă de la fiecare asociație raională de șah. Componența echipelor – 2 șahiști (cu viza de reședință în raion).
Listele sportivilor în formă electronică urmează să fie prezentate pînă la 23 noiembrie prin e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau prin fax 022-237-672, iar ofertele de participare cu ștampila umedă a asociației raionale și legitimațiile sportivilor vizate în 2017 - pînă la orele 12.00 în data de 25 noiembrie. Competiţiile se vor desfăşura conform sistemului elvețian în 7 runde. În data de 25.11.2017 vor avea loc primele 3 runde, iar în data de 26.11.2017 de la 10.00 - 4 runde. Fiecărui jucător i se acordă la partidă 25 minute.

IV. Determinarea învingătorilor
Echipele învingătoare a competiţiilor se determină după suma numărului de puncte acumulate . În caz că două sau mai multe echipe obţin un număr egal de puncte se aplică suplimentar următoarele criterii:
a) Puncte (puncte de partida);
b) Puncte de meci (2 pentru victorie, 1 pentru egal, 0 pentru infrangere);
c) Rezultatele echipelor din aceeași grupa de puncte, conform punctelor de meci.

V. Condiţiile administrativ-financiare
Cheltuielile, ce ţin de organizarea competiţiilor, arbitrare, cazarea și masa şi premierea învingătorilor, le suportă Federaţia de Șah. Cheltuielile, legate de delegarea participanţilor (drum etc.) le suportă organizaţiile care deleghează sportivii.

VI. Condiţii de premiere
Primele trei echipe învingătoare a competiţiilor sunt decorate cu premii bănești, diplome şi medalii de gradul respectiv.