Federaţia de Şah din Moldova a premiat învingătorii Turneului tradițional de Binefacere, desfășurat la Chișinău în perioada 7–11 iunie 2017. La competiţie au participat 51 de șahiști din Chişinău, Moscova, Drochia, Orhei Tighina și Florești, inclusiv cinci maeștri ai sportului.

S-au desfășurat 9 runde conform sistemului elvețian. Învingător al Turneului a devenit elevul Școlii sportive specializate nr.7 de șah din Chișinău Ivan Schițco, campion al Moldovei între juniori, care la 14 ani are în palmares o medalie de la un campionat mondial între elevi și multiple victorii la turnee internaționale și naționale. El a învins în șase partide, iar alte 3 le-a încheiat cu remiză, acumulînd 7,5 puncte. În prezent Ivan se pregătește de Campionatul European la șah, care va avea loc în luna septembrie în Mamaia (România).

Cîte 7 pucte au adunat Cristi Nicora și Vladimir Jadico, care au împărțit locurile 2-3. Învingătorul a trei ediții precedente Victor Ianocichin s-a clasat pe locul patru.

Cel mai bun rezultat feminin l-a demonstrat multipla campioană națională marea maestră Svetlana Petrenco. Între copii pînă la 12 ani s-a evidențiat Triboi Alexander.


Ivan Schiţco

Premiul pentru locul 1 între veterani i-a revenit maestrului internațional Boris Nevednicii, multiplu campion național. Toți participanții cu dezabilități au primit premii de binefacere. Desfășurarea unor asemenea turnee contribuie la popularizarea şahului și antrenarea șahiștilor.

Valeriu Coadă, Secretar general al Federației de Șah din Moldova 

http://chess-results.com/tnr285726.aspx?lan=27&art=1&rd=9&fed=MDA&wi=821